11e Henk Kuipers toernooi 21 maart

Het
11e Henk Kuipers IJshockey Toernooi

zal plaatsvinden op zaterdag 21 maart 2015 in de Leeuwarder IJshal, gelegen op het WTC/Expo terrein aan de Heliconweg.

De deelnemende teams:
• Team Ongetemd 2 Den Haag;
• The Ugly Faces Heerenveen;
• Vikings Leeuwarden;
• Warriors Leeuwarden;
• All-Star team NL

Dit jaar is het laatste jaar dat het toernooi in de oude ijshal wordt gespeeld. En daarom willen we er een uniek toernooi van maken door de deelname van een All-Star team met vele toppers van weleer. Zo zullen Andy Tenbult, Tommy Speel en Theo Krüger hun opwachting maken. Een legendarisch lijn in het Nederlandse ijshockey. Verder komen o.a. Gerb Reiding, Andries Andringa en Hans Dekkers naar Leeuwarden. Deze laatste was de eerste trainer van de voormalige Trias ijshockeyvereniging en heeft daarmee de technische basis voor het ijshockey in Leeuwarden neergezet.

Vanaf 15.00 uur wordt er een reünie gehouden als afscheid van de oude ijshal. We willen alle oud ijshockeyers, -scheidrechter en supporters van Trias, DLJ en de huidige Leeuwarder Capitals van harte uitnodigen om langs te komen.

Het ijshockeytoernooi wordt voor de elfde keer georganiseerd door het Leeuwarder ijshockeyteam de \"Warriors\" en bestaat uit ruim 15 spelers die reeds sinds de \"Trias Leeuwarden\" periode met elkaar ijshockeyen, de meeste jongens kennen elkaar al ruim 30 jaar. Momenteel komt het team in competitieverband uit in de Tweede Divisie van de Nederlandse IJshockeybond.

Henk Kuipers kennen de meeste Leeuwarder ijshockeyspelers –en vrienden nog uit de Trias ijshockeyperiode. Hij was niet alleen bestuurslid, maar was daarvoor teamleider bij verschillende teams. Hij heeft veel voor het Leeuwarder ijshockey betekend en was een graag geziene gast in de ijshockeywereld in Nederland, België en Tsjechië. Vandaar dat het voor ons een eer is om dit jaarlijks terugkerend toernooi naar hem te vernoemen. Het is ruim 18 jaar geleden dat onze ijshockeyvriend op 54- jarige leeftijd overleed.

Tot een paar jaar geleden was er geen sprake van een jeugdijshockey-opleiding in Leeuwarden. Maar daar is verandering ingekomen. Dit heeft geresulteerd in een bloeiende ijshockeyschool. Deze is verbonden aan ijshockeyclub Capitals Leeuwarden. De vereniging heeft ondertussen jeugdteams die in competitieverband wedstrijden spelen. Ook voor deze jeugdteams wordt het Henk Kuipers Toernooi georganiseerd.

De Warriors hebben wederom voor deze editie de gehele dag de ijshal afgehuurd met dank aan diverse sponsoren. De jeugd start om 8:30 uur aan hun jeugdtoernooi. Vanaf 13.00 uur start het seniorentoernooi. Dit zal eindigen om 21.15 uur met aansluitend de prijsuitreiking, de verloting en een feestelijke afsluiting met diverse artiesten. De toegang is uiteraard gratis.

Geplaatst door juck op 17-03-2015 00:03